Berling
VMG-Stone Oy logo

Kalkkikiventie 6
04300 TUUSULA
+358 44 970 5031
deco-cire@deco-cire.fi

Asennusohjeet

ASENNUSOHJE PDF-VERSIONA

HOITO-OHJE

 1. VAIHE

ALUSTAN ARVIOIMINEN JA KORJAUS

Mikrosementti ei ole maali, vaan laastituote. Valmiissa pinnassa voi olla värin ja tekstuurin vaihteluita, koska se asennetaan käsityönä. Kokonaisvahvuus on noin 2-3 mm. Jokainen pinta on uniikki ja siinä näkyy asentajan kädenjälki.

Tuotteen asennus tulee aloittaa alustan arvioimisella. Ennen asennusta tarkista, että alustassa ei ole kosteutta (< RH 75), se on puhdas, luja ja vailla halkeamia tai hiushalkeamia. Mahdolliset puutteet ja viat alustassa (kosteus, halkeamat, epätasaisuudet) korjataan tai oikaistaan asianmukaisilla materiaaleilla ja tavoilla. Jos pohjarakenne elää tai on viallinen, DECO CIRÉ mikrosementti ei korjaa pohjan virheitä.

Pinnan esikäsittely:

Pinnan tulee olla kuiva (RH 75 mitattu 1-3 cm syvyydestä) ja se tulee puhdistaa öljystä, rasvasta ja irtonaisesta aineesta. Vanhat pinnat tulee puhdistaa hyvin ylimääräisestä aineesta mekaanisin ja kemiallisin keinoin (hiekkapaperilla, hiomakoneella, erityisillä puhdistusaineilla jne.) Vesieriste tulee asentaa sileäksi esim. lastalla tai lyhytkarvaisella mohairtelalla. Vedeneristeen pinnassa ei saa olla yli 1 mm epätasaisuuksia. Vedeneristeen päälle ennen mikrosementtiä ei tule asentaa saneerauslaastia tms. tuotetta (ei ylitasoitusta).

Lattialämmitys tulee ottaa pois päältä viikkoa ennen asennustyön aloitusta.

Mikäli tilassa on muita valmiita pintoja, on syytä huomioida seuraavaa: Maalattujen pintojen tulee kestää ehjänä siihen kiinnitetyn suojateipin käytön. Jäävät laatoitetut pinnat tulee olla asianmukaisesti suojattuna.

Asennus laatan päälle:

Jos materiaali asennetaan vanhan laattapinnan päälle, tulee laatat olla puhdistettuja ja silikonit poistettuna. Lisäksi vesikalusteet tulee poistaa tilasta, jotta lastalla tehtävä asennustyö päästään tekemään esteettömästi. Suosittelemme tekemään kosteusmittaukset, jotta mikrosementti pinnoitteen alle ei jää kosteutta (RH 75 mitattu 1-3 cm syvyydestä).

Pinnat käsitellään Qartz Tiles primerilla. Annetaan kuivua noin 12 tuntia. Sen jälkeen voidaan täyttää saumat. Laattapinnan saumat tulee täyttää Deco-Cire laasti + 0,3 mm kvartsihiekka seoksella (1 kg Deco-Cire + 100 g / 10% kvartsihiekka). Menekki neliölle noin 200 – 400 g, riippuen sauman syvyydestä ja laattakoosta. Katso tarkemmat ohjeet asennusohjeen eri vaiheista. Kohollaan olevat boordilaatat ym. tulee timanttihioa samaan tasoon muiden laattojen kanssa.

 1. VAIHE

PRIMEROINTI

QUARTZ TILES: Kaikille pinnoille

Menekki: noin 225 g / m2 (+- 10 %)

Primeri on käyttövalmis. Levitetään sellaisenaan, mutta koska tuote sisältää kvartsihiekkaa, se tulee sekoittaa hyvin ennen käyttöä sekä myös käytön aikana. Suositellaan kääntämään purkki ylösalaisin muutamaksi tunniksi ennen sekoitusta. Näin saadaan kaikki hiekka pohjalta varmasti liikkeelle.

Sekoita sekoitustikulla hyvin noin 0,5 – 1 minuutin ajan. Levitä primer pitkänukkaisella telalla (esim. Platinum Anza) tai siveltimellä. Lämpötilan tulee olla 12°C - 30°C ja ilman suhteellisen kosteuden max. 75%. Anna kuivua. Täyskuiva noin 12-24 tunnissa. Laske m2:t ja menekki. Jos ainetta on kulunut vähemmän, käsittele pinta uudelleen noin 4 tunnin kuluttua ja anna kuivua 12-24 h. (Mainitut tuntimäärät voivat vaihdella lämpötilan ja kosteuden mukaan).

Huom ! Lasi ja metallipinnat joudutaan aina käsittelemään 2 kertaa.

Ei saa käyttää kosteille pinnoille.

Asennus laatan päälle: Pohjusta laattapinnat Quartz Tiles pohjaprimerilla yllä olevan ohjeen mukaisesti.

Asenna Deco Ciré primerin päälle aikaisintaan 24 tunnin kuluessa, jos ilmankosteus on korkea (75%), odota 48 tuntia ennen Deco Cirén asennusta.

 1. VAIHE

DECO CIRÉ

DECO CIRÉ: Mikrosementti käyttövalmis pasta

Menekki: Noin 1,5 (kuivat tilat) -2,2 (märkätilat) kg / m2

Muistamisvinkki: märkätilojen seinä- ja lattia- sekä kuivatilan lattian työvaihe primerille ja mikrosementtiasennukselle on sama !!! Vain lakka vaihtelee käyttötarkoituksen mukaisesti.

Kun Quarz primer on kuivunut ja sen levittämisestä on kulunut vähintään 24 tuntia, siirrytään DECO CIRÉ mikrosementin asentamiseen.

Sekoita Deco-Ciré mikrosementti sekä B-komponentti hyvin ennen B-komponentin lisäystä Deco- Cire mikrosementtiiin. Suosittelemme sekoittamaan B-komponentin (pieni purkki Deco-Ciré purkin sisällä) suhteella 15 kg Deco-Ciré mikrosementtiä ja 300 g B-komponenttia. B-komponentti tekee mikrosementistä hieman jäykempää ja helpommin käsiteltävää. Ikkunasyvennyksissä, kulmissa ym. pinnoissa, joissa on paljon muotoja, voidaan B-komponenttia lisätä enemmän. (maks. 500 g/15kg).

Sekoita noin 3-5 minuuttia ja anna materiaalin levätä vähintään 15 minuuttia.

Sekoituksen jälkeinen työaika on jopa 10 tuntia. Muista sulkea kansi huolellisesti, kun lopetat työskentelyn. Huolellisesti suljetussa astiassa Deco-Cire mikrosementti on käytettävissä jopa 4 kk:tta B-komponentin sekoituksesta.

Mikrosementti levitetään ohuena kerroksena teräslastalla. Maksimikerrosvahvuus / levityskerta tulee olla alle 1 mm.

Yleisohje:

 1. Esitartunta: Quarz tile primer (225gr/m2 + - 10%)
 2. Deco Cire mikrosementti 1.kerros (n. 900 gr/m2) + verkko (Huom.! Tummiin sävyihin myös B-komponentti 1. kerroksen kanssa: 15 - 25 gr/kg)
 3. Deco Cire mikrosementti 2. kerros (n. 700 gr/m2) + B-komponentti (14 - 25gr/m2) (suhde: 1000gr/20gr)
 4. Deco Cire mikrosementti 3.kerros ((n. 700 gr/m2) + B-komponentti (0 – 33 gr/m2)

Huom!
B-komponenttia saa lisätä mikrosementtiin maksimissaan 33 gr/m2. B-komponentilla jäykistetään mikrosementin rakennetta esim. kulmien ja kuvioiden työstämiseen. 3. kerros: mitä vähemmän käytät b-komponenttia, sitä helpompi on saavuttaa sileä pinta.

Asennus laatan päälle:

Laattapinnan saumat tulee ensin täyttää Deco-Cire laasti + 0,3 mm kvartsihiekka seoksella (1 kg Deco-Cire + 100 g / 10% kvartsihiekka). Menekki neliölle noin 200 – 400 g, riippuen sauman syvyydestä ja laattakoosta.

Sekoita ensin kvartsihiekka Deco-Cire laastin joukkoon. Sen jälkeen sekoita laastin joukkoon B-komponentti suhteessa 1 kg Deco-Cire ja 25-30 g B-komponentti. B-komponentti tekee laastista jäykempää, jolloin se on helpompi asentaa saumoihin. Pyri asentamaan laasti vain saumakohtiin.

Anna kuivua vähintään 3 tuntia, jonka jälkeen voidaan jatkaa Deco-Ciren ensimmäisen kerroksen asentamisella alla olevan ohjeen mukaisesti.

Lattiapinnat:

1. Levitä lattiapinnoille ensimmäinen kerros verkon kanssa. Levitä ensimmäinen mikrosementtikerros lattialle ja laita verkko märän laastin päälle. Paina verkko laastiin kiinni lastalla. Tarkoitus on kiinnittää verkko laastiin, ei peittää verkkoa laastilla. Verkon kuvio tulee näkyä. Asenna verkkovuodat toistensa kanssa muutaman sentin päällekkäin, ei puskusaumalla.

2. Toisella kerroksella lisätään Deco Cire laastiin 14 - 25 g/kg B -komponenttia, jolloin verkko saadaan peittymään helpommin.

3. Kolmas kerros on viimeistelykerros. Sekoita Deco-Cire mikrosementtiin B-komponenttia 0-33gr/kg riippuen halutusta lopputuloksesta.

Levitä jokainen kerros teräslastalla ja levityksen jälkeen tasoita pinta puhtaalla lastalla. 1. ja 2. kerrosten välillä pinta voidaan tarvittaessa hioa lastalla tai 40 - 60 hiekkapaperilla, jos siinä on epätasaisuuksia. Lattiapinnoille Deco-Ciré materiaali levitetään vähintään kolme kerrosta.

Maksimikerrosmäärä on viisi. Kerrosvahvuus ei saa ylittää yhteensä 3mm:ä.

Levityskertojen välinen kuivumisaika on vähintään 12 tuntia.

Viimeinen pinta voidaan hioa tarvittaessa 180 - 300 hiekkapaperilla. Hionta tulee tehdä seuraavana tai toisena päivänä levityksen jälkeen, jotta mikrosementti ei ole vielä saavuttanut lopullista kovuuttaan. Mikäli verkko tulee näkyviin, on asennettava 4. kerros (mikrosementin määrä on liian alhainen).

Puhdista pinta aina hyvin hionnan jälkeen harjalla ja mikroliinalla. Tarvittaessa voidaan käyttää myös kosteaa sientä. Jos pinta pyyhitään kostealla, sen tulee antaa kuivua hyvin (vähintään 24 h) ennen lakkaukseen siirtymistä.

Seinäpinnat:

Kuivan tilan seinäpinnoilla käytetään verkkoa vain, jos pohja on useammasta materiaalista esim. osittain betoni- ja levypintaa. Märkätiloissa verkkoa käytetään aina seinäpinnoille (vedeneristetyt seinät, vanha laatoitus jne.).

1. Levitä seinäpinnoille ensimmäinen kerros verkon kanssa. Levitä ensimmäinen mikrosementtikerros seinälle ja laita verkko märän laastin päälle. Paina verkko laastiin kiinni lastalla. Tarkoitus on kiinnittää verkko laastiin, ei peittää verkkoa laastilla. Verkon kuvio tulee näkyä.

2. Toisella kerroksella lisätään Deco Cire laastiin 14-25 gr/kg B -komponenttia, jolloin verkko saadaan peittymään helpommin.

3. Kolmas kerros on viimeistelykerros. Sekoita Deco-Cire mikrosementtiin B-komponenttia 0-33gr/kg riippuen halutusta lopputuloksesta.

Levitä jokainen kerros teräslastalla ja levityksen jälkeen tasoita pinta puhtaalla lastalla. 1. ja 2. kerrosten välillä pinta voidaan tarvittaessa hioa lastalla tai 40-60 hiekkapaperilla, jos siinä on epätasaisuuksia. Lattiapinnoille Deco-Ciré materiaali levitetään vähintään kolme kerrosta.

Maksimikerrosmäärä on viisi. Kerrosvahvuus ei saa ylittää yhteensä 3mm:ä.

Levityskertojen välinen kuivumisaika on vähintään 12 tuntia.

Viimeinen pinta voidaan hioa tarvittaessa 180 - 300 hiekkapaperilla. Hionta tulee tehdä seuraavana tai toisena päivänä levityksen jälkeen, jotta mikrosementti ei ole vielä saavuttanut lopullista kovuuttaan. Mikäli verkko tulee näkyviin, on asennettava 4. kerros (mikrosementin määrä on liian alhainen). Puhdista pinta aina hyvin hionnan jälkeen harjalla ja mikroliinalla. Tarvittaessa voidaan käyttää myös kosteaa sientä. Jos pinta pyyhitään kostealla, sen tulee antaa kuivua hyvin (vähintään 24 h) ennen lakkaukseen siirtymistä.

Deco Cire Fino

Deco Cire Fino on hyvin hienojakoinen mikrosementti, jota voidaan käyttää viimeisellä kerroksella normaalin Deco Ciren sijasta, kun halutaan sileä ja tasainen pinta. Deco Cire Finolla on myös helppo luoda erilaisia kuvioita ja lisää syvyyttä pintaan. Deco Cire Finon asennus tehdään samanlailla kuin edellä on kuvattu, mutta sitä käytetään vain viimeisellä kerroksella.(3. tai 4. kerros).

Voit luoda tällä mm. marmori- tai puukuvioita, ”peilipinnan”.

Huom.

Jos materiaalia on levitetty liian paksusti (yli 1 mm) kerralla tai sille ei ole annettu sekoituksen jälkeistä 15 minuutin lepoaikaa, voi pintaan syntyä ilmakuplia. Seinäpinnalla älä tasoita näitä ilmakuplia heti vaan odota noin 15 - 30 minuuttia, että materiaali on hieman kuivunut. Korjaa pinta puhtaalla lastalla läpi tasoittaen sen ja ottaen samalla liika materiaali pois. Lattiapinnalla 1. ja 2. kerroksella ilmakuplat lähtevät hiontavaiheessa pois. Viimeisellä pinnalla ilmakuplat tulee poistaa pinnalta heti muuten nämä tekevät pintaan struktuuria ja elävyyttä.

Kuivumisaika kerrosten välillä on noin 12 tuntia. B-komponentti ei vaikuta kuivumisaikaan.

Anna viimeisen kerroksen jälkeen pinnan kuivua vähintään 4 vuorokautta. Kuivumisaikaan vaikuttaa aina lämpötila ja ilman kosteus.

 1. VAIHE

PINNAN VIIMEISTELY LAKALLA

Kun mikrosementti on kuivunut vähintään neljä päivää, voidaan pinta viimeistellä lakalla. Viimeistelyyn käytettävä lakka valitaan aina käyttökohteen mukaan. Berling Ilma ja PU-lakat ovat hengittäviä.

Kaikki Berling lakat sekoitetaan manuaalisesti / käsin. Sekoituksen jälkeinen lepoaika kaikille lakoille on 5 minuuttia.

Ilma lakka: Yksityiset kohteet, joissa ei ole jatkuvaa vesirasitusta (kuivatilojen ja märkätilojen seinät). Kestää vesiupotusta muuttumatta 12 tuntia. Täysin märkä (72 tunnin vesiupotuksen jälkeen) lattia: kuivuminen kestää 24 tuntia + 20 asteen lämpötilassa.

PU lakka: Yksityisten ja julkisten kohteiden seinät ja lattiat. Pintoihin, jotka ovat alttiina jatkuvalle vesirasitukselle (esim. pesualtaat ja julkiset pesutilat, yhteissaunat, koulut jne.) sekä kuiviin tiloihin, joissa pinta joutuu kovalle mekaaniselle rasitukselle. PU-lakka kestää vesiupotus rasitusta 24 tuntia.

Täysin märkä (5 vrk:tta) lattia: kuivuminen kestää 24 tuntia + 20 asteen lämpötilassa.

Force lakka: Yksityiset kohteet. Suositellaan käytettäväksi vaikeasti siivottaviin kohteisiin, esim. keittiön tausta.

Huomio! Jos Berling lakat naarmuuntuvat, vahingoittuvat ja vesi pääsee mikrosementtiin, ovat Berling lakat hengittäviä ja tila kuivuu, kun sitä ei käytetä. Mahdolliset korjaukset voidaan suorittaa ylilakkauksella kevyen hiomisen jälkeen (varmista että pinta on puhdas ja kuiva). Deco-Cire mikrosementti ei halkeile. Mahdollinen värimuunnos tulee edellä mainitun upotusrasitus ajan jälkeen. Häviää kuivuttuaan.

ILMA LAKKA

ILMA LAKKA: Yksikomponenttinen polyuretaanilakka.

Menekki: 2 kerrosta (kuivat tilat) noin 9 - 10 m2 / 1 litra
3 kerrosta (märkätilat) noin 7 m2 / litra

Tämä yksikomponenttinen polyuretaanilakka soveltuu sekä kuivien että märkätilojen seinien viimeistelyyn. Vesiohennus on välttämätön imeytymisen varmistamiseksi. Sekoita manuaalisesti vedellä ohennettuna hyvin ennen käyttöä noin 1 minuutin ajan. Levitä mikrokuitutelalla tai siveltimellä. Työkalut voidaan pestä vedellä

Kuivat tilat:

Kuivantilan pinnoille riittää kaksi kerrosta lakkaa.

 1. kerros: Ohenna Ilma lakka vedellä 7 - 10 %.

Huom! Maksimissaan 10 % vettä, älä ohenna enempää.

 1. kerros: Ohenna Ilma lakka vedellä 3 - 5 % vedellä.

Anna kuivua kerrosten välillä 3 tuntia ja korkeintaan 24 tuntia.

Huom! Älä jätä kerrosten väliin yli 24 tuntia tai tarttuvuus kerroksien välillä ei toteudu. Jos väliaika on pidempi, tulee pinta hioa 180 - 240 hiekkapaperilla, pyyhkiä, antaa kuivua. sitten uudelleen lakkaus.

Märkätilat:

Märkätilan pinnoille asennetaan lakkaa kolme kerrosta.

 1. Kerros: Ohenna Ilma lakka vedellä 7- 10 %.

Huom! Maksimissaan 10 % vettä, älä ohenna enempää.

 1. Kerros: Ohenna Ilma lakka vedellä 3 – 5 %.
 2. Kerros: Viimeinen kolmas kerros ilman vesiohennusta.

Anna kuivua kerrosten välillä 3 tuntia ja korkeintaan 24 tuntia.

Huom! Älä jätä kerrosten väliin yli 24 tuntia. tai tarttuvuus kerroksien välillä ei toteudu. Jos väliaika on pidempi, tulee pinta hioa 180 - 240 hiekkapaperilla, pyyhkiä, antaa kuivua. sitten uudelleen lakkaus.

Valmistumisen jälkeinen aikataulu:

Lakkauksen jälkeen 3 vrk:tta annetaan vapaasti kuivua. Sen jälkeen voi tilan ottaa käyttöön (suihku tms.) tai 3 vrk:n jälkeen tila voidaan suojata sileällä suojapaperilla ja suojalevyillä, jos remontti jatkuu. Suojaukset poistetaan, kun muut työt on saatu päätökseen.

Lopullinen kovettuminen tapahtuu 28 vuorokauden kuluttua. Sitä ennen mekaanista rasitusta on vältettävä.

Lattialämmityksen kytkentä päälle 14 vuorokautta asentamisesta: Nosta lämpötilaa 2°C / vrk.

Maksimi suosituslämpötila 26°C.

Kun Ilma lakka on sekoitettu veden kanssa, seosta voidaan säilyttää suljetussa astiassa ja käyttää uudelleen korkeintaan viikon sisällä sekoituksesta.

PU LAKKA

PU LAKKA: Kaksikomponenttinen polyuretaanilakka.

Menekki: 2 kerrosta (kuivat tilat) noin 9 - 10 m2 / 1 litra

3 kerrosta (märkätilat) noin 7 m2 / litra

Korkealaatuinen, erityisen koostumuksen omaava, hengittävä, vesiliukoinen 2-komponenttinen lakka, joka perustuu polyuretaanihartseihin. Tuotteella on erinomainen tartunta ja hyvä mekaaninen ja kemiallinen kestävyys. Ihanteellinen suojaamaan Deco Cire mikrosementillä tehtyjä pintoja. Sopii käytettäväksi suojalakkana myös puupinnoille, laastille ja betonille. PU lakka on väritön, eikä sitä voida värjätä.

Ympäristön lämpötilan tulee olla 12°C - 30°C ja ilman suhteellisen kosteuden max. 75 %. Tuotetta ei tule käyttää kosteille pinnoille.

Esityöt:

Suunnittele työvaiheet. Mittaa pinta-ala. Sekoitetun PU-lakan käyttöaika on 2 tuntia. Mieti tarkkaan kuinka paljon ehdit lakkaamaan 2 tunnissa. Sekoita aina vain sen lakkauskerroksen materiaalit, minkä aiot työstää. (Sinulla ei ole kiire.. opittuasi tuotteet, saat lakattua helposti 30 -50 m2.ä tässä ajassa). Työssä tulee käyttää vaakaa määrien mittaamiseen. Virheellinen määrä B-komponenttia vaikuttaa PU-lakan naarmuuntumis / kovuus -kestävyyteen. Veden määrä vaikuttaa lakan imeytymiseen ja myös lopulliseen kovuuteen. Ohjeita on noudatettava.

Lakkauskerroksien välinen kuivumisaika minimissään 3 tuntia – maksimissaan 48 tuntia.

 1. ja B- komponenttien sekoitusohje: Sekoita AINA käsin / manuaalisesti.

Sekoita käsin (ei koneellisesti) A-komponenttia kevyesti esim. puutikulla (10 sekuntia). Lisää komponentti B ohjeiden mukaisesti komponentti A:n kanssa sekoittaen 2 minuuttia siten että seos on tasalaatuinen / homogeeninen. 2 minuutin sekoituksen jälkeen ensimmäisen ja toisen lakkauskerrokseen lisää vesi ohjeiden mukaisesti. Sekoita esim. puutikulla seos 1 – 2 minuuttia siten että seos on tasalaatuinen.

Jätä seos lepäämään minimissään 5 minuutiksi. Sekoituksen jälkeisessä lepoajassa polymeerit reagoivat ja lakka saavuttaa sille luvatun lujuutensa.

5 minuutin lepoajan jälkeen lakka on valmis. Työaika on 2 tuntia.

Levitys suoritetaan mikrokuitutelalla. Työkalut pestään vedellä ja saippualla.

Kuivat tilat:

Kuivantilan pinnoille riittää kaksi kerrosta lakkaa. Jos halutaan tehdä liukueste pinta, asennetaan 3. kerros PU –lakkaa kuten märkätilan 3. kerroksen ohjeen mukaisesti lisäten 0,3mm kvartsihiekkaa 3-5 % sekoitetun massan painosta.

 1. kerros: komponentti A 55 g / m2 + komponentti B 5 g / m2 + vesi 8-10% (=5 g)

Esimerkki: 20m2: Komp. A 1100g + Komp. B 110 g = 1210 g + vesi 10% (120g)

 1. kerros: komponentti A 50 g / m2 + komponentti B 5 g / m2 + vesi 5% (=2,7 g)

Esimerkki: 20m2: Komp. A 1000g + Komp. B 100 g = 1100 g + vesi 5% (54g)

Kitka- / liukuestelattia (esim. portaat)

 1. kerros: komponentti A 45 g / m2 + komponentti B 4,55 g / m2 + hiekka 4% (2 g)

Esimerkki: 20m2: Komp. A 900g + Komp. B 90 g = 990 g + hiekka 4 % (40 g)

Anna kuivua kerrosten välillä 3 tuntia ja korkeintaan 48 tuntia.

Märkätilat:

Märkätilan pinnoille asennetaan lakkaa kolme kerrosta.

Sekoitussuhteet /m2 (10 : 1 = 10 osaa komp. A ja 1 osa Komp. B) + vesi

 1. kerros: komponentti A 55 g / m2 + komponentti B 5 g / m2 + vesi 8-10% (=5 g)

Esimerkki: 20m2: Komp. A 1100g + Komp. B 110 g = 1210 g + vesi 10% (120g)

 1. kerros: komponentti A 50 g / m2 + komponentti B 5 g / m2 + vesi 5% (=2,7 g)

Esimerkki: 20m2: Komp. A 1000g + Komp. B 100 g = 1100 g + vesi 5% (54g)

 1. kerros: komponentti A 45 g / m2 + komponentti B 4,55 g / m2 EI vettä !!!!

Esimerkki: 20m2: Komp. A 900g + Komp. B 90 g = 990 g

Kitka- liukuestelattian kvartsihiekka (0,3mm) lisätään 4. kerrokseen.

 1. kerros: komponentti A 45 g / m2 + komponentti B 4,55 g / m2 + hiekka 3% (n.2 g)

Esimerkki: 20m2: Komp. A 900g + Komp. B 90 g = 990 g + hiekka 3 % (30 g)

Anna kuivua kerrosten välillä 3 tuntia ja korkeintaan 48 tuntia.

Huom! Älä jätä kerrosten väliin yli 48 tuntia tai tarttuvuus kerroksien välillä ei toteudu. Jos väliaika on pidempi, tulee pinta hioa 180 - 240 hiekkapaperilla, pyyhkiä ja antaa kuivua. Sen jälkeen uusitaan lakkauskerros joka kuivui liian kauan.. Jos tilassa tehdään vielä muita rakennustöitä, kolmen päivän kuluttua pinta voidaan suojata sileällä suojapaperilla ja sen päälle voidaan laittaa tarvittaessa suojalevy. 7 päivän jälkeen voidaan käyttää suojalevyä ilman suojapaperia.

Valmistumisen jälkeinen aikataulu:

Lakkauksen jälkeen 3 vrk:tta annetaan vapaasti kuivua. Sen jälkeen voi tilan ottaa käyttöön (suihku tms.) tai 3 vrk:n jälkeen tila voidaan suojata sileällä suojapaperilla ja suojalevyillä jos remontti jatkuu. Suojaukset poistetaan kun muut työt on saatu päätökseen.

Lopullinen kovettuminen tapahtuu 28 vuorokauden kuluttua. Sitä ennen mekaanista rasitusta on vältettävä.

Lattialämmityksen kytkentä päälle 14 vuorokautta asentamisesta: Nosta lämpötilaa 2°C / vrk. Maksimi suosituslämpötila 26°C.

Kun PU lakka on sekoitettu veden kanssa, seos on käytettävä kolmen (3) tunnin kuluessa.

FORCE LAKKA


FORCE LAKKA: yksikomponenttinen akryylihartsi lakka

Menekki: 2 kerrosta (kuivat tilat) noin 9 - 10 m2 / 1 litra

Tämä yksikomponenttinen akryylihartsilakka soveltuu kuivien tilojen seinien ja lattioiden viimeistelyyn. Force on keittiön välitilan taustaseiniin erittäin hyvä sen siivottavuuden ja kuuman rasvan sietokyvyn vuoksi. Sopii esim. tiilille, betonille, betonilattioille sekä pinnoille, jotka on käsitelty mikrosementillä. Force on kirkas, kellastumaton lakka, hyvä tarttuvuus ja helposti työstettävä. Ei muuta maalattujen pintojen sävyä. Force lakkaa soveltuu Berling Pergola mikrosementtimaalin kanssa.

Vesiohennus on välttämätön imeytymisen varmistamiseksi. Sekoita ohjeen mukaisesti vesi Force lakan kanssa. Sekoita noin 1 minuutin ajan. Levitä mikrokuitutelalla tai siveltimellä. Työkalut voidaan pestä vedellä.

Kuivat tilat:

Kuivantilan pinnoille riittää kaksi kerrosta lakkaa.

1. kerros: Ohenna Force lakka vedellä 5 - 10 %.

Huom! Maksimissaan 10 % vettä, älä ohenna enempää.

2. kerros: Ohenna Force lakka vedellä 3 - 5 % vedellä.

Anna kuivua kerrosten välillä 3 tuntia ja korkeintaan 24 tuntia.

Huom! Älä jätä kerrosten väliin yli 24 tuntia tai tarttuvuus kerroksien välillä ei toteudu. Jos väliaika on pidempi, tulee pinta hioa 180 - 240 hiekkapaperilla, pyyhkiä, antaa kuivua. sitten uudelleen lakkaus.

Tämän käyttöohjeen on koonnut tuotteen valmistaja ja maahantuoja äärimmäisen huolellisesti. Berling tai VMG-Stone Oy eivät kuitenkaan ole vastuussa mistään suorasta tai epäsuorasta vahingosta, mikä voi sattua käytettäessä tässä olevia tietoja tuotteesta.

VMG Stone Oy
Kalkkikiventie 6, 04300 Tuusula

+358 44 970 5031
deco-cire@deco-cire.fi